× nl Switch to Dutch en Switch to English

Connectiviteit

InterDC is net-neutraal, wat inhoudt dat iedere telecom-/carrier-/netwerkprovider zich in onze datacenters mag vestigen. Wanneer u een dienst bij ons afneemt dan kunnen wij dit rechtstreeks voor u regelen met de provider van uw keuze. Liever zelf regelen?
Dat kan natuurlijk ook.

ISO & NEN

InterDC is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Hierdoor voldoet InterDC aan de hoogste norm op het gebied van (data)veiligheid. Dus ook voor zorginstellingen zijn wij een betrouwbare partner.

Connectiviteit

InterDC heeft per locatie minimaal 2 geografisch gescheiden fibers liggen (minimaal 5 meter uit elkaar, volgens de Tier norm). We hebben aansluitingen naar Equinix Enschede, Previder PDC2 (Hengelo), Dataplace Arnhem, Nikhef Amsterdam en Düsseldorf Duitsland. Vanaf deze locaties kunnen we connecties naar alle aangesloten datacenters leveren.
Ook kunnen we connecties naar de internet exchanges AMS-IX, NL-IX & ND-IX en diverse carriers realiseren.

In onze datacenters hebben een aantal netwerkleveranciers (ook carriers genoemd) zich gevestigd waarmee u direct zaken kunt doen.
Mocht de carrier die u al (lange tijd) belevert nog niet in een van onze datacenters gevestigd zijn kunnen wij de connectiviteit verzorgen naar een van de locaties van uw gewenste carrier. Voor u wel zo makkelijk, voor ons geen probleem.

 

Aanwezige netwerken

De volgende partijen bevinden zich in onze InterDC datacenters en hebben een 'netwerk' of 'carrier' status.


Breedband Nederland

Bij veel providers bent u als klant een nummer en is de dienstverlening weinig inspirerend. We zijn daarom de provider begonnen waar we zelf graag klant willen zijn. Bij Breedband hebben we passie voor wat we doen. Voor onze klanten gaan we altijd tot het uiterste en we geven niet op als het een keertje wat ingewikkelder wordt.

Meer informatie: www.breedband.nl

Bright Access

Bright Access staat voor een probleemloos en betrouwbaar glasvezelnetwerk voor bedrijven. Het is onze missie om glasvezel letterlijk en figuurlijk binnen het bereik te brengen van het MKB. Wij vinden dat een glasvezelaansluiting een nutsvoorziening is, net zo onontbeerlijk als een water- of elektriciteitsaansluiting.

Meer informatie: www.brightaccess.nl


Eranium

Rooted in the Achterhoek (Doetinchem, The Netherlands), we are a young and flexible company set out to improve the internet ecosystem. Our expertise ranges from network security to IP transit, enabling us to build solutions for any network. We provide both consultancy services and ready for use products like ERA-IX.

Meer informatie: eranium.io

Eurofiber

Eurofiber is een onafhankelijke, gespecialiseerde leverancier van op glasvezel gebaseerde verbindingen.

Meer informatie: www.eurofiber.nl


InterRacks

InterRacks is een Internet Service Provider met een hoogwaardig kwaliteit netwerk op meerdere locaties. InterRacks levert ip-transit en ip-space om het mogelijk te maken om het internet op te kunnen.

Meer informatie: www.interracks.com

Intouch

InTouch Software Defined Network (SDN), geconvergeerde infrastructuur en WIFI diensten, dragen bij om te voldoen aan de zakelijke vereisten.
We leveren ICT-utility computing-oplossingen aan bedrijven in heel Europa. InTouch heeft een divers scala aan netwerk-infrastructuren.

Meer informatie: intouch.eu


Kpn

KPN is leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN complete telecommunicatie- en ICT-oplossingen. KPN biedt wereldwijd wholesale-netwerkdiensten aan andere operators.

Meer informatie: kpn.com

NDIX

NDIX is een open en onafhankelijk breedbandplatform voor bedrijven en instellingen in alle sectoren. NDIX heeft de volgende functies:
Digitale marktplaats, internet exchange, netwerkverbindingen, Advies en innovatieve projecten

Meer informatie: www.ndix.net


Qonnected

Iedereen wil digitaal bereikbaar zijn en snel internet hebben. Qonnected vindt het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot snel internet. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? De verschillende bedrijfsnetwerken van Qonnected bieden de oplossing: een betrouwbare, veilige en snelle verbinding.

Meer informatie: www.qonnected.nl

Relined Fiber Network

Relined is de toonaangevende en onafhankelijke leverancier van uw betrouwbare Dark Fiber verbindingen in Noordwest Europa. Met onze Dark Fiber verbindingen bereikt u praktisch iedere locatie. Wij denken graag oplossingsgericht met u mee over het opzetten van een schaalbare en betrouwbare netwerkinfrastructuur voor uw organisatie.

Meer informatie: relined.eu


Tele2

Tele2 is een van oorsprong Zweedse telecomaanbieder en levert zowel vaste als mobiele telefoniediensten, datanetwerken en internetdiensten. Bij het grote publiek is het bedrijf bekend geworden als gevolg van het in het verleden aanbieden van goedkoop bellen voor consumenten.

Meer informatie: www.tele2.nl

TReNT

TReNT Glasvezel is uniek door haar eigen glasvezelnetwerk in Oost Nederland. Inmiddels reikt dit netwerk over een groot gedeelte van de provincies Gelderland en Overijssel.

Meer informatie: www.trentglasvezel.nl


Vertixo

Wij integreren de beste technologieën voor de specifieke behoefte van iedere klant. Vertixo levert effectieve oplossingen. Ons dienstpakket bestaat uit security, network & cloud oplossingen met een proactieve 24/7 support

Meer informatie: www.vertixo.com

Weserve

Weserve B.V. beheert haar eigen netwerk en hardware vanuit 25 datacenters verdeeld over Nederland. Wij beschikken over eigen koppelingen met diverse grote glasvezel leveranciers. Ook beheert Weserve zelf het Cogas FttO glasvezel netwerk in Twente.

Meer informatie: www.weserve.nl


Ziggo

VodafoneZiggo is een Nederlandse aanbieder van kabeltelevisie, internet en mobiele telefonie. Het bedrijf is in 2017 ontstaan als fusie tussen de Nederlandse activiteiten van Liberty Global en Vodafone.

Meer informatie: www.ziggo.nl

 

Internet knooppunten

InterDC heeft aansluitingen op de volgende internet exchanges:
ams-ix
nl-ix
nd-ix
era-ix
Datacenter Enschede
 • InterDC Enschede Haven
 • Josinkstraat 30
 • 7547AB Enschede
 • Nederland
Datacenter Enschede
 • InterDC Enschede Marssteden
 • Marssteden 110
 • 7547TD Enschede
 • Nederland
Datacenter Hengelo
 • InterDC Hengelo
 • Sherwood Rangers 1
 • 7551KW Hengelo
 • Nederland
Datacenter Doetinchem
 • InterDC Doetinchem
 • Gildenbroederslaan 1
 • 7005BM Doetinchem
 • Nederland