× nl Switch to Dutch en Switch to English

Doetinchem

Onze datacenters zijn voorzien van (brand)beveiliging, koelingen, noodstroom en een vergaderruimte... En koffie? Die is natuurlijk gratis te verkrijgen.

Groen

InterDC datacenters zijn groene datacenters, dat houdt in dat we groene stroom inkopen en gebruik maken van de buitenluchttemperatuur om de ruimte te kunnen koelen.

Datacenter Doetinchem

Op 1 april 2021 hebben we het Novoserve datacenter in Doetinchem overgenomen. Wij hebben direct ervoor gezorgd dat ook deze locatie ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd is. Het datacenter is tevens Tier 3 ingericht inhoudend dat alle onderdelen van het datacenter (stroom, koeling en glasvezel) dubbel uitgevoerd zijn. Dit geeft een minimale beschikbaarheid van 99,982%.
Het datacenter beschikt over totaal 120 rackposities geschikt voor 5000 servers. Daarnaast heeft dit datacenter de mogelijkheid om nog een 2e datazaal in te richten waarmee de capaciteit verdubbeld kan worden.


Dataruimte

De dataruimte bestaat uit 250m2 ruimte waar totaal 120 racks geplaatst zijn. Doordat wij verhoogde vloeren hebben kunnen wij alle stroomkabels door middel van kabelgoten netjes wegwerken. De glasvezels en UTP bekabeling is boven de kasten gesitueerd. De racks staan opgesteld in warme en koude rijen volgens het Cold coridor principe. Met de verhoogde vloer kunnen we d.m.v. filters nauwkeurig het volume koude lucht aan de voorkant van de racks regelen.


De racks op de verhoogde vloer


Beveiliging

Het datacenter is beveiligd door (HD) camera's die zowel binnen als buiten zijn opgehangen. De camera's beschikken over infrarood bewegingssensoren zodat ze ook in het donker kunnen detecteren. Toegang tot het datacenter en de dataruimtes wordt geregeld door een elektronisch identificatiesysteem bestaande uit een per bezoeker een unieke pas. Deze pas is gekoppeld aan een unieke pincode. Wij bieden dus een ‘’Two Way Authentication’’ voor een maximale veiligheid.
Zowel de bewegingssensoren, deuren, lampen en camera's zijn gekoppeld aan een building management systeem. Dit systeem houdt de status dag en nacht in de gaten en zal bij detecteren van een afwijking direct alarm slaan. Daarnaast houdt dit systeem ook de kritische bedrijfsdelen in de gaten zoals temperatuur in de dataruimte, stroomvoorziening en het brandalarm.


Camerabewaking


(Nood)Stroom

Het datacenter beschikt over een dubbele 3-fase UPS systeem van het merk Eaton. Dit systeem bewaakt continue de stroomvoorziening van de dataruimte. Mocht er een stroomstoring optreden kunnen de servers gedurende 10 minuten gevoed worden door het UPS systeem. Bij de stroomstoring zal direct automatisch het noodaggregaat gestart worden. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat deze op toeren is en de complete stroomvoorziening heeft overgenomen.
Iedere rack beschikt standaard over 2 verschillende voedingen (A+B) van 3x16 ampère (No-break).


Teksan 450 kva noodstroomgenerator


Brandbeveiliging

In de dataruimte & UPS ruimte wordt gebruik gemaakt van moderne VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) laser detectoren. VESDA is een systeem die brand in het vroegste stadium al kan herkennen en slaat, via het building management systeem, alarm. In de ruimtes buiten de dataruimte hangen CO2 blussers en rookmelders.


VESDA brand detectie


Koeling

Het datacenter maakt gebruik van Free Air koeling. Grotendeels van het jaar is de buitenlucht temperatuur koel genoeg om gebruikt te worden om te koelen. Mocht de buitentemperatuur boven de 20 graden komen schakelt het koelsysteem automatisch over op het traditioneel koelen met een airco systeem.
De temperatuur wordt op een ±24 graden gehouden.


Chillers op het dak


Vergaderen met collega's of klanten?

Naast de technische dataruimte biedt InterDC ook faciliteiten aan zoals een vergaderruimte waar u rustig met uw klant kunt overleggen of rustig uw servers kunt configureren zonder in de luidruchtige dataruimte te hoeven zitten. Koffie of thee halen kan in onze kantine, wel zo handig.


Kantine

 

Datacenter Enschede
 • InterDC Enschede Haven
 • Josinkstraat 30
 • 7547AB Enschede
 • Nederland
Datacenter Enschede
 • InterDC Enschede Marssteden
 • Marssteden 110
 • 7547TD Enschede
 • Nederland
Datacenter Hengelo
 • InterDC Hengelo
 • Sherwood Rangers 1
 • 7551KW Hengelo
 • Nederland
Datacenter Doetinchem
 • InterDC Doetinchem
 • Gildenbroederslaan 1
 • 7005BM Doetinchem
 • Nederland