× nl Switch to Dutch EN Switch to English

Over Ons

Wij geloven in de filosofie: ''Samen kom je verder'' . Wij zijn een partij waarbij uitdagingen niet uit de weg worden gegaan en waar wij altijd met u willen toewerken naar een nog hoger niveau van samenwerken. Door gezamenlijk oplossingen te zoeken en hieraan te werken wordt voor alle klanten de dienstverlening naar een hoger niveau getild. Een Win Win Situatie dus.

ISO & NEN

InterDC is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Hierdoor voldoet InterDC aan de hoogste norm op het gebied van (data)veiligheid. Dus ook voor zorginstellingen zijn wij een betrouwbare partner.
history

Ontstaan

In mei 2011 zag het datacenter van InterDC het levenslicht. Waar wij voor ons moederbedrijf InterRacks altijd hosten in datacenters aan de andere kant van het land (Amsterdam) konden we dit nu zelf faciliteren, dit scheelt natuurlijk in tijd en in de kosten. Tevens was er in Amsterdam geen ruimte om te groeien. Vrijwel meteen dienden er zich nieuwe klanten aan die rackspace wilden afnemen en/of andere datacenterdiensten. In de loop der tijd is InterDC uitgegroeid tot een volwaardig Tier 3 datacenter. Technisch draaien wij op een zeer hoog niveau, dit blijkt uit het feit dat wij nog nooit een onderbreking van onze dienstverlening hebben gehad. Uiteraard is ons datacenter ''groen'' en is alles redundant uitgevoerd. In mei 2018 hebben wij de ISO 270001 & de NEN 7510 behaald. Toch wel een bekroning op ons harde werk de afgelopen jaren.

Waarom uw diensten bij InterDC onderbrengen?
Naast dat wij een technisch hoogstaand datacenter hebben zijn wij een club jonge mensen die graag meedenken met u als klant. Wij geloven in de filosofie: ''Samen kom je verder'' . Wij zijn een partij waarbij uitdagingen niet uit de weg worden gegaan en waar wij altijd met u willen toewerken naar een nog hoger niveau van samenwerken. Door gezamenlijk oplossingen te zoeken en hieraan te werken wordt voor alle klanten de dienstverlening naar een hoger niveau getild.

leaf

Het datacenter

Het InterDC datacenter is een uitstekend uitwijk datacenter voor bedrijven die hun diensten ook hosten in datacenters in het westen van ons land. InterDC ligt namelijk 44 meter boven de zeespiegel, terwijl de datacenters in en rond Amsterdam allemaal onder de zeespiegel gepositioneerd zijn. Met een totaalcapaciteit van 60 racks kan het InterDC datacenter totaal 1800 servers huisvesten.

Ons datacenter is voorzien van state of the art beveiliging, een aantal grote airco-units om een zo constant mogelijke temperatuur te houden. Het paradepaardje is onze UPS, een high-quality oplossing die ruim een kwartier lang de gehele load van het datacenter kan opvangen. Dit kwartier is meer dan voldoende voor onze "lang-paralelgenerator" om de load over te nemen.

InterDC is een groen datacenter. We kopen groene stroom in welke bestaat uit 22% windenergie, 64% waterkracht en 14% biomassa.
Om de dataruimte te kunnen koelen maken we gebruik van de temperatuur van de buitenlucht. In Nederland is de buitenluchttemperatuur voor 3/4 van het jaar onder de 20 graden. Perfect om te gebruiken voor koeling. Mocht deze temperatuur overschreden worden, schakelt het koelsysteem automatisch over op het traditionele koelen. De maximale temperatuur in het datacenter is ingesteld op 24 graden.

open door

Carrier neutraal

InterDC voert een open policy als het gaat om netwerkleveranciers. Iedere netwerkpartij mag zich in ons datacenter vestigen. Dat geldt voor zowel transit providers als bedrijven met een eigen netwerk. Zo heeft u een groter aanbod aan leveranciers en sluiten wij niemand buiten. Daarnaast kan InterDC via haar moederonderneming InterRacks ook verschillende internet- en netwerkdiensten aanbieden.

about

InterDC is een dochter van InterRacks

InterDC is een dochteronderneming van InterRacks C.V. waarbij InterDC zich primair richt op het aanbieden van dataruimte.
InterRacks is opgericht in 2005 met als doel internet en colocatieruimte aan te bieden.
InterRacks heeft een eigen netwerk (AS42093) verdeeld over meerdere datacenters. In 2011 is InterDC aan het portfolio van InterRacks toegevoegd.


Adres
  • InterRacks C.V.
  • Josinkstraat 28
  • 7547AB Enschede
  • Nederland
Datacenter
  • InterDC
  • Josinkstraat 30
  • 7547AB Enschede
  • Nederland
Bank gegevens
Bank: ING
Plaats: Enschede
Land: Nederland
IBAN: NL11INGB0004893569
BIC: INGNL2A
KvK & BTW
KvK nr: 08135503
KvK regio: Veluwe en Twente
BTW nummer: NL8147.47.796.B01