× nl Switch to Dutch en Switch to English

Over Ons

Wij geloven in de filosofie: ''Samen kom je verder'' . Wij zijn een partij waarbij uitdagingen niet uit de weg worden gegaan en waar wij altijd met u willen toewerken naar een nog hoger niveau van samenwerken. Door gezamenlijk oplossingen te zoeken en hieraan te werken wordt voor alle klanten de dienstverlening naar een hoger niveau getild. Een Win Win Situatie dus.

Groen

InterDC datacenters zijn groene datacenters, dat houdt in dat we groene stroom inkopen en gebruik maken van de buitenluchttemperatuur om de ruimte te kunnen koelen.
history

Ontstaan

In mei 2011 zag het eerste datacenter van InterDC het levenslicht. Waar wij voor ons zusteronderneming InterRacks altijd hosten in datacenters aan de andere kant van het land (Amsterdam) konden we dit nu zelf faciliteren, dit scheelt natuurlijk in tijd en in de kosten. Tevens was er in Amsterdam geen ruimte om te groeien. Vrijwel meteen dienden er zich nieuwe klanten aan die rackspace wilden afnemen en/of andere datacenterdiensten. In de loop der tijd is InterDC Enschede uitgegroeid tot een volwaardig Tier 3 datacenter. Technisch draaien wij op een zeer hoog niveau, dit blijkt uit het feit dat wij nog nooit een onderbreking van onze dienstverlening hebben gehad. Uiteraard is ons datacenter ''groen'' en is alles redundant uitgevoerd. In mei 2018 hebben wij de ISO 270001 & de NEN 7510 behaald. Toch wel een bekroning op ons harde werk de afgelopen jaren. Eind 2019 opende we een 2e datacenter, in Hengelo. In 2020 namen we de datacenter van Novoserve over waardoor we een locatie in Doetinchem en 2e locatie in Enschede erbij kregen.

Waarom uw diensten bij InterDC onderbrengen?
Naast dat wij een technisch hoogstaand datacenter hebben zijn wij een club jonge mensen die graag meedenken met u als klant. Wij geloven in de filosofie: ''Samen kom je verder'' . Wij zijn een partij waarbij uitdagingen niet uit de weg worden gegaan en waar wij altijd met u willen toewerken naar een nog hoger niveau van samenwerken. Door gezamenlijk oplossingen te zoeken en hieraan te werken wordt voor alle klanten de dienstverlening naar een hoger niveau getild.

leaf

Onze datacenters

Onze datacenters zijn een uitstekend datacenter voor bedrijven in de regio Twente & Achterhoek die hun data vlak bij de deur wil hosten.
Ook zijn onze datacenters prima geschikt als uitwijk datacenter voor de bedrijven in en om de randstand. Onze datacenters zijn minimaal 17 meter boven de zeespiegel, terwijl de datacenters in en rond Amsterdam allemaal onder de zeespiegel gepositioneerd zijn. Met een totaalcapaciteit enkele honderden racks kunnen onze datacenters duizenden servers huisvesten.

Onze datacenters zijn voorzien van state of the art beveiliging, grote airco-units om een zo constant mogelijke temperatuur te houden. Het paradepaardje is onze UPS'en, een high-quality oplossing die ruim een kwartier lang de gehele load van het datacenter kan opvangen. Dit kwartier is meer dan voldoende voor onze "lang-paralelgeneratoren" om de load over te nemen.

Onze datacenters zijn groen. We kopen groene stroom in welke bestaat uit 22% windenergie, 64% waterkracht en 14% biomassa.
Voor koeling maken we gebruik van de temperatuur van de buitenlucht. In Nederland is de buitenluchttemperatuur voor 3/4 van het jaar onder de 20 graden. Perfect om te gebruiken voor koeling. Mocht deze temperatuur overschreden worden, schakelt het koelsysteem automatisch over op het traditionele koelen. De maximale temperatuur in onze datacenters is ingesteld op 24 graden.

open door

Carrier neutraal

InterDC voert een open policy als het gaat om netwerkleveranciers. Iedere netwerkpartij mag zich in onze datacenters vestigen. Dat geldt voor zowel transit providers als bedrijven met een eigen netwerk. Zo heeft u een groter aanbod aan leveranciers en sluiten wij niemand buiten. Daarnaast kan InterDC ook verschillende internet- en netwerkdiensten aanbieden.

about

InterDC werkt samen met InterRacks

InterDC en InterRacks zijn dochterondernemingen van i2 Group B.V. waarbij InterDC zich primair richt op het aanbieden van dataruimtes.
InterRacks, opgericht in 2005 met als doel internet en colocatie aan te bieden, beschikt over een eigen netwerk (AS42093) verdeeld over meerdere datacenters. Sinds 2011 levert InterRacks haar internet en point-to-point verbinden ook in InterDC datacenters.


about

Certificering

Veiligheid vinden wij erg belangrijk. Vandaar dat wij dan ook voor beide informatiebeveiliging standaarden gecertificeerd zijn. Bekijk hieronder onze certificaten.

Datacenter Enschede
 • InterDC Enschede Haven
 • Josinkstraat 30
 • 7547AB Enschede
 • Nederland
Datacenter Enschede
 • InterDC Enschede Marssteden
 • Marssteden 110
 • 7547TD Enschede
 • Nederland
Datacenter Hengelo
 • InterDC Hengelo
 • Sherwood Rangers 1
 • 7551KW Hengelo
 • Nederland
Datacenter Doetinchem
 • InterDC Doetinchem
 • Gildenbroederslaan 1
 • 7005BM Doetinchem
 • Nederland