× nl Switch to Dutch EN Switch to English

Een volwaardig Tier 3 redundant datacenter gevestigd in Enschede. InterDC is operationeel sinds juli 2011 en richt zich voornamelijk op bedrijven in regio Oost-Nederland, ook zijn wij een uitstekend uitwijkdatacenter. Wij zijn in het trotse bezit van zowel een ISO 27001 als een NEN7510 certificering.

Connect

Net-Neutraal

InterDC is net-neutraal, wat inhoudt dat iedere telecom-/carrier-/netwerkprovider zich in ons datacenter mag vestigen. U kunt zelf uw provider kiezen bij afname van een van onze diensten.

NieuwsOpen dag

maandag 10 juni 2019

Morgen is het zover, kom ons datacenter bezoeken tijdens de Nationale Datacenter Dag. Van 10.00 uur tot 17.00 bent u van harte welkom voor een rondleiding, een drankje en wat lekkers.

Waar

InterDC
Josinkstraat 28
7547AB Enschede

Wanneer

Dinsdag 11 juni 2019
10.00 tot 17.00

Contact
Tel +31 (0)53 700 9757
Mail info@interdc.nl

Wilt u verzekerd zijn van een plek?

Meld je dan aan via volgende link:

https://www.interdc.nl/nl/nationale-datacenter-dag/2019/

Tele2 operationeel

dinsdag 4 juni 2019

Tele2 heeft hun glasvezels bij ons naar binnengebracht en haar werkzaamheden afgerond. Daarmee zijn de Tele2 diensten vanaf vandaag beschikbaar in ons datacenter. Voor meer informatie kan je contact met ons of Tele2 opnemen.

Nationale datacenter dag 2019

dinsdag 7 mei 2019

Altijd eens een kijkje willen nemen achter de schermen van een datacenter? Op dinsdag 11 juni is het Nationale Datacenter Dag. De deuren van ons datacenter gaan open voor alle bezoekers. Op deze dag worden er meerdere rondleidingen gegeven en kan u onder genot van een kop koffie en wat lekkers leren wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Meld je nu aan op de volgende pagina:


https://www.interdc.nl/nl/nationale-datacenter-dag/2019/

Glasvezel van Tele2 / T-mobile

vrijdag 19 april 2019

Tele2 is begonnen met het aansluiten van ons datacenter op hun glasvezel netwerk. Diverse stoepen liggen weer open om zo snel mogelijk de glasvezel te leggen. Nadat de aanleg voltooid is kunnen we vanuit ons datacenter ook Tele2/T-mobile koppelingen gaan leveren.

Extra koeling toegevoegd

vrijdag 29 maart 2019

Deze week is onze Airco leverancier druk bezig geweest met het installeren van een nieuwe Airco unit in zaal 1. Dit is de eerste stap met de laatste corridor racks opleveren in zaal1. De racks zelf zullen over een maand aankomen.

Sinterklaas bij InterDC

woensdag 5 december 2018

Ook dit jaar kon de Sint zijn aankopen weer online regelen. Vanuit zijn veilige ISO gecertificieerde stoom-cloud bij InterDC wist Sint dat zijn cadeaus niet in verkeerde handen zouden vallen. Wij wensen iedereen een fijne Sinterklaas!

Colocatie is ruimte in een gedeeld rack om een enkele server op te kunnen hangen. Naast een plekje in een rack zorgen we ervoor dat uw server van een stabiele stroomtoevoer, goede koeling en een snelle internetverbinding wordt voorzien.

InterDC biedt diverse formaten rackspace aan. De maten variëren tussen 1/4 rack, 1/2 rack tot aan een heel rack, uiteraard kunt desgewenst ook meerdere racks afnemen. Hierbij denken wij graag met u mee. Rack delen met een andere klant? Dit kunt u doen door te kiezen voor een shared rack of een secured rack. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.

Heeft u meerdere racks nodig voor uw organisatie en wenst u deze apart afgescheiden te hebben van de andere racks in de dataruimte? Dan zijn onze "cage-oplossingen" ideaal. Met een cage wordt een hekwerk om de racks geplaatst met eigen toegangsdeur. Zo bent u ervan verzekerd dat er niemand bij uw racks kan komen behalve u zelf en de klanten die u zelf toegang geeft. Een eigen cage is al mogelijk bij een rackafname van 8 racks.

Wilt u voor uw bedrijfskritische apparatuur meer privacy en toegangscontrole hebben? Dan is een private suite een zeer goede oplossing voor u. Een private suite is een eigen ruimte en wordt speciaal voor u opgeleverd met eigen wanden en toegangsdeuren. Maximale zekerheid en veiligheid dus. Een private suite is mogelijk bij een minimale afname van 20 racks.

Bij uw eigen rackruimte kunnen we u voorzien van een snelle internetverbinding variërend van 100 Mbit tot 10Gbit, en de daarbij benodigde IP- adressen. Wel zo makkelijk en altijd voor u beschikbaar. Ook kunnen we internet via NDIX of Bright Access leveren bij u op kantoor.

Soms is snel schakelen van levensbelang, doordat wij de bij ons geplaatste apparatuur 24/7 monitoren kunnen wij snel optreden wanneer nodig. Mocht, bijvoorbeeld, uw server vastgelopen zijn dan kunnen wij binnen 1 minuut bij uw rack zijn om de server te herstarten. Zekerheid bij calamiteiten? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Net-Neutraal

InterDC is net-neutraal, wat inhoudt dat iedere telecom-/carrier-/netwerkprovider zich in ons datacenter mag vestigen. U kunt zelf uw provider kiezen bij afname van een van onze diensten.

De dataruimte bestaat uit 120m2 ruimte waar totaal 60 racks geplaatst kunnen worden. Doordat wij verhoogde vloeren hebben kunnen wij alle stroom- en internetkabels door middel van kabelgoten netjes wegwerken. De racks staan opgesteld in warme en koude rijen, dit wordt ook wel Cold coridor principe. Met de verhoogde vloer kunnen we d.m.v. filters nauwkeurig het volume koude lucht aan de voorkant van de racks regelen. Omdat we de komende jaren willen groeien hebben we de middelen om nog 2 dataruimtes uit te rollen al "op de plank" liggen.

camera

Het datacenter is beveiligd door (HD) camera's die zowel binnen als buiten zijn opgehangen. De camera's beschikken over infrarood bewegingssensoren zodat ze ook in het donker kunnen detecteren. Toegang tot het datacenter en de dataruimtes wordt geregeld door een elektronisch identificatiesysteem bestaande uit een per bezoeker een unieke pas. Deze pas is gekoppeld aan een unieke pincode. Wij bieden dus een ‘’Two Way Authentication’’ voor een maximale veiligheid.

generator

Het datacenter beschikt over een 3-fase N+1 UPS systeem van het merk Eaton. Dit systeem bewaakt continue de stroomvoorziening van de dataruimte. Mocht er een stroomstoring optreden kunnen de servers gedurende 10 minuten gevoed worden door het UPS systeem. Bij de stroomstoring zal direct automatisch het noodaggregaat gestart worden. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat deze op toeren is en de complete stroomvoorziening heeft overgenomen.

vesda

In de dataruimte wordt gebruik gemaakt van moderne VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) laser detectoren. VESDA is een systeem die brand in het vroegste stadium al kan herkennen en slaat, via het building management systeem, alarm. In de ruimtes buiten de dataruimte hangen CO2 blussers en rookmelders.

chillers

Het datacenter maakt gebruik van Free Air koeling. Grotendeels van het jaar is de buitenlucht temperatuur koel genoeg om gebruikt te worden om te koelen. Mocht de buitentemperatuur boven de 20 graden komen schakelt het koelsysteem automatisch over op het traditioneel koelen met een airco systeem.
De temperatuur wordt op een ±24 graden gehouden.

Naast de technische dataruimte biedt InterDC ook faciliteiten aan zoals een vergaderruimte waar u rustig met uw klant kunt overleggen of rustig uw servers kunt configureren zonder in de luidruchtige dataruimte te hoeven zitten. Koffie of thee halen kan in onze kantine, wel zo handig.

Partners

Partners

Adres
  • InterRacks C.V.
  • Josinkstraat 28
  • 7547AB Enschede
  • Nederland
Datacenter
  • InterDC
  • Josinkstraat 30
  • 7547AB Enschede
  • Nederland
Bank gegevens
Bank: ING
Plaats: Enschede
Land: Nederland
IBAN: NL11INGB0004893569
BIC: INGNL2A
KvK & BTW
KvK nr: 08135503
KvK regio: Veluwe en Twente
BTW nummer: NL8147.47.796.B01