× nl Switch to Dutch en Switch to English

NieuwsInterDC 5 jaar

vrijdag 20 mei 2016

Vandaag vijf jaar geleden ging de eerste server online in ons datacenter. Sinds toen is er veel veranderd. Zo zijn we van Tier1 naar Tier3 opgewaardeerd, en staan er tegenwoordig veel meer racks en apparatuur.
De volgende afbeelding van onze dataruimte laat het verschil mooi zien hoe het er in 2011 uitzag en hoe het er vandaag uitziet.

Noodstroom Aggregaat geinstalleerd

woensdag 27 januari 2016

Het heeft even geduurd maar eindelijk is het noodstroom aggregaat geïnstalleerd. Het kost de aggregaat maar 15 seconde om bij stroomuitval compleet op toeren te komen en de stroom over te nemen. Natuurlijk zal de UPS de eerste onderbreking opvangen.

Bright Access glasvezels

maandag 11 januari 2016

Bright Access is druk bezig met de aanleg van extra glasvezels naar ons datacenter. Middels Brightaccess versterken we onze eigen interne glasverbindingen. Daarnaast kunnen we middels de extra vezels ook andere diensten aanbieden zoals darkfiber tussen Equinix en InterDC en koppelingen met Brightaccess aangesloten bedrijven en partners.

Nieuwe UPS by-pass en ATS

donderdag 7 januari 2016

Met de komst van het noodstroomaggregaat passen we onze elektra compleet aan. Startend met een nieuw bypass paneel voor de UPS. Het nieuwe paneel is zwaarder uitgevoerd zodat er straks geen problemen zijn om grotere stroomvermogens te leveren.
Ook wordt het ATS (automatische overname paneel) geïnstalleerd. Dit paneel schakelt tussen de netspanning en aggregaat zodat bij een netstoring automatisch naar het aggregaat geschakeld wordt.

Lancering gratis DNS, MX en Forwarding paneel

maandag 31 augustus 2015

Vandaag is ons DNS paneel gelanceerd. Dit paneel is speciaal ontwikkeld voor onze colocatie en rackspace klanten en wordt kosteloos beschikbaar gesteld. Het paneel verzorgt de volgende functies:
- Domein DNS
- Domein Forwarding / parkeren
- MX mail backup
- White-label

Gebruik maken van dit paneel? In het bestelsysteem vindt u een link onder de colocatie knop inclusief instructies om een account aan te maken.

Nieuwe UPS

dinsdag 21 juli 2015

De oude Galaxy 5000 UPS is vervangen door een splinternieuwe Eaton 93pm UPS. De Eaton 93pm is veel energiezuiniger en dat betekend een lagere co2 uitstoot en een lagere PUE ratio.
In de nieuwe UPS hebben we 2 power modules laten plaatsen, waardoor bij een storing in de powermodule de complete load door de andere module overgenomen kan worden (N+1).

Video van de aanleg van de derde airco

vrijdag 24 april 2015

Een datacenter heeft natuurlijk koeling nodig. Maar hoe wordt zo'n airco nu geïnstalleerd. Bij de installatie van onze derde airco hebben we alles op de voet gevolgd en samengevat in een YouTube video.

Viertien nieuwe racks klaar voor gebruik

maandag 23 maart 2015

Door de groei in racks was het nodig een aantal nieuwe racks neer te zetten. Totaal hebben we 14 nieuwe racks toegevoegd in een opstelling van 2 rijen. De rijen zijn uiteraard weer afgesloten aan de voorkant voor de cold corridor principe voor optimaal koelen.
Ook de stroomaansluitingen zijn onder de vloer aangelegd.

AMS-IX aangesloten

vrijdag 6 februari 2015

We hebben per vandaag de nieuwe aansluiting op AMS-IX in gebruik genomen. Dat houdt in dat in ons netwerk snellere verbindingen heeft verkregen naar andere AMS-IX members. Voor netwerkklanten betekend dat we extra diensten kunnen leveren zoals privé connecties of directe koppelingen over of naar de AMS-IX.

 

Datacenter Enschede
 • InterDC Enschede Haven
 • Josinkstraat 30
 • 7547AB Enschede
 • Nederland
Datacenter Enschede
 • InterDC Enschede Marssteden
 • Marssteden 110
 • 7547TD Enschede
 • Nederland
Datacenter Hengelo
 • InterDC Hengelo
 • Sherwood Rangers 1
 • 7551KW Hengelo
 • Nederland
Datacenter Doetinchem
 • InterDC Doetinchem
 • Gildenbroederslaan 1
 • 7005BM Doetinchem
 • Nederland
Bank gegevens
Bank: ING
Plaats: Enschede
Land: Nederland
IBAN: NL11INGB0004893569
BIC: INGNL2A
KvK & BTW
KvK nr: 08135503
KvK regio: Veluwe en Twente
BTW nummer: NL8147.47.796.B01