× nl Switch to Dutch en Switch to English

NieuwsFibers naar Hengelo aangelegd

donderdag 29 januari 2015

Gister zijn de fibers via Eurofiber aangelegd naar Hengelo. In Hengelo zullen we een point of presence bij Previder realiseren.
Dit is het derde redundante fiber pad die ons datacenter voorziet van connectiviteit.

Timelapse video van de aanleg van de nieuwe glasvezel

woensdag 3 december 2014

Timelapse video van de aanleg van redundante glasvezels van Trent.

Nieuwe airco unit

donderdag 16 oktober 2014

Opnieuw hebben we weer een airco unit toegevoegd. Ditmaal niet omdat we extra koeling nodig hadden maar vanwege de redundantie. Mocht een bestaande unit uitvallen hebben we bij deze een extra unit staan die dat kan opvangen. (N+1).

Nieuwe glasvezel verbindingen

woensdag 8 oktober 2014

Trent heeft vandaag de 2 nieuwe glasvezels afgeleverd. Met de nieuwe glasvezels hebben we een ring door Enschede liggen en sluiten we o.a. Equinix Enschede aan. Bekijk ook de connectiviteit pagina voor een netwerk schema.

Nieuwe airco unit

dinsdag 1 juli 2014

Afgelopen donderdag en vrijdag zijn de installateurs druk bezig geweest met het installeren van een nieuwe airco. De nieuwe airco is een slag groter dan de bestaande unit en heeft een koelvermogen van 26kw, waarmee we voorlopig weer vooruit mee kunnen. De bestaande unit staat nu als actieve fall-back ingesteld, wat een soort N+1 situatie geeft.

In mei constateerde we dat de temperaturen in het dc langzaam begonnen op te lopen. Het afdichten van de koude straat enkele dagen later leek voor een deel te werken, maar de servers bovenin de racks bleven toch 10 graden warmere lucht (30graden) te verdragen dan de servers die midden of onderin de racks hingen. Waarop volgde dat we een nieuwe airco bestelde. In verband met levertijden en planning heeft het even geduurd voordat de nieuwe unit stond.

Bestelling extra glasvezel verbindingen

dinsdag 24 juni 2014

InterDC heeft samen met Trent een overeenkomst gesloten voor aanleg van 2 nieuwe redundante darkfiber verbindingen. Met de nieuwe darkfiber verbindingen creëren we extra redundantie op onze internet voorziening. De keuze voor Trent was snel gemaakt omdat de bestaande verbindingen via Eurofiber lopen en we expres de verbindingen bij een andere partij wouden neerleggen. Met deze keuze zijn we niet afhankelijk van één bedrijf voor de glasvezel voorzieningen.

De nieuwe glasvezel zal o.a. Equinix Enschede aansluiten. Vanaf daar kunnen we een koppeling maken met een carrier partij in Frankfurt, genaamd Level3, waarmee we dan een directe verbinding naar Duitsland (en verder) krijgen. We zullen dan niet meer afhankelijk zijn van onze route naar Amsterdam.
De koppeling in Equinix geeft ons tevens de mogelijkheid om in de toekomst met bepaalde partijen te gaan koppelen met zoals een ND-IX.
De nieuwe glasvezel verbindingen zullen rond oktober 2014 gereed zijn.

Koude gang afgesloten

maandag 12 mei 2014

De temperaturen in koude straat beginnen langzaam op te lopen door de groei die we meemaken. Het werd tijd om eindelijk de koude straat af te dichten zodat er geen koude lucht verloren kan gaan. Er zijn daken bovenop de racks gemonteerd en aan het begin van de rij hebben we een doorgang gemaakt d.m.v. koelflaps.
De dichtgemaakte koelstraat zorgde ervoor dat de temperaturen inderdaad weer zakten, echter blijkt onze huidige airco niet genoeg druk te kunnen leveren om ook de temperaturen bovenin de racks laag te houden. Besloten is om een nieuwe airco te bestellen, die zal binnen 1-2 maand arriveren.

Blindplaten

maandag 23 september 2013

Vanaf nu zijn bij ons alle racks voorzien van blindpanelen. De blindpanelen zorgen ervoor dat de koude lucht alleen door de servers heen naar achter kan en voorkomt dat er warme lucht terugkomt via het rack naar de voorkant. Deze toevoeging maakt het koelen in ons datacenter efficiënter.

Dataruimte temperatuur meetingen

vrijdag 2 augustus 2013

Vandaag zijn we begonnen met tientallen temperatuur sensoren de dataruimte te meten. Hiermee hopen we duidelijker inzicht te krijgen in de luchtstromingen op de dataruimte.

 

Datacenter Enschede
 • InterDC Enschede Haven
 • Josinkstraat 30
 • 7547AB Enschede
 • Nederland
Datacenter Enschede
 • InterDC Enschede Marssteden
 • Marssteden 110
 • 7547TD Enschede
 • Nederland
Datacenter Hengelo
 • InterDC Hengelo
 • Sherwood Rangers 1
 • 7551KW Hengelo
 • Nederland
Datacenter Doetinchem
 • InterDC Doetinchem
 • Gildenbroederslaan 1
 • 7005BM Doetinchem
 • Nederland
Bank gegevens
Bank: ING
Plaats: Enschede
Land: Nederland
IBAN: NL11INGB0004893569
BIC: INGNL2A
KvK & BTW
KvK nr: 08135503
KvK regio: Veluwe en Twente
BTW nummer: NL8147.47.796.B01